Julebrev fra EDUKAT – Hilsen fra Søens Folk

Almerimar, 19 december 2017

 

.

EDUKAT I er tilbage i Almerimar efter 782 nautiske mil i det centrale Middelhav. Vi har haft en god og kulturel tur: set gamle sten, haft gode overfarter med vagttørn og mødt nogle fantastiske mennesker rundt omkring.

 

Turen var planlagt til at gå over Barcelona mm. men urolighederne deroppe i forbindelse med den mulige løsrivelse gjorde at vi “vendte om” i Valencia og gik mod Balearerne i stedet. Godt valg.

 

 

Her i Almerimar er der kommet juleafløsning til.

Bodil var den første – der forberedes julemad efter alle kunstens regler og DEN DER  stemning begynder så småt at brede sig. Eleverne har slidt både med skole og skiw på hele turen – EDUKAT har kvitteret med et abonnement til det lokale fitness center og der trænes og mødes gamle venner på land. En hel uhørt frihed i forhold til livet på togt hvor vi ligger for anker, må tage dinghyen (gummibåden) ind og hvor fastlandets tilbud ikke kan udnyttes helt så effektivt.

Alle eleverne har haft besøg af forældre – december er en hyggelig måned.

 

 

Efter Nytår går turen videre mod varmen på Canarieøerne.

Holdet er trænet og klar til sejlads på Atlanten – vi er klare – meget klare – men også ydmyge og spændte i forhold til at skulle ud på det store hav.

Vi regner med at blive på Canarieøerne indtil marts hvor vi begynder at søge opad langs Marokkos kyst – for at være tilbage i Almerimar midt/sidst i april.

 

 

Året i OPHOLDSSTEDET EduKat ApS har til gengæld været noget udfordret.

Efter en vellykket folkeskoleeksamen sagde vi farvel til vores første hold. Der gik desværre ikke mere end to måneder før vi mistede en af de tidligere elever til en overdosis forårsaget af nogle “dårlige” piller som han havde indtaget. Kun en måned senere skete det samme for en anden elev som jeg har sejlet med for nogle år tilbage i Caribien.

Æret være deres minde.

 

Vi opstartede en landbaseret afdeling i Rønnede i august men måtte hurtigt indse  at der var uenighed blandt ejerne om driften af denne.

Efterfølgende har jeg overtaget de to andre ejeres anparter i EduKat ApS således at jeg nu er alene om virksomheden. Der skulle ikke umiddelbart opleves forskelle i måden EDUKAT I sejler på og som firmaet EduKat ApS drives på – den nye bestyrelse og jeg ønsker os stærkt en båd mere så det er nok der udviklingen kommer.

 

 

 

 

Fokus er nu på forårstogtet – vi har et godt team ombord og kan også præsentere en nyhed:

Skriftlig eksamen bliver afholdt ombord.

Dvs. at vi kan tilbyde eleverne at de går til eksamen i de samme omgivelser som de har modtaget undervisning i hele året – det er den samme oplevelse som alle andre folkeskoleelever har – men som projektskibenes elever normalt ikke har oplevet.
Efter eksamen i starten af maj rejser vi hjem til Landbasen i Vipperød og gennemfører de mundtlige eksamener der.

Så er der vist bare tilbage at ønske alle Glædelig Jul og Godt Nytår – vi tales ved!

Besætning og Elever på EDUKAT ONE.

Med venlig hilsen
Allan Nielsen
Tlf.: 50582822

 

PS: Vi har da et Juletræ 🙂